Search
Close this search box.

Alles wat je moet weten over Disney Lorcana – Trading card game

Disney en Ravensburger hebben de handen ineengeslagen en creëerden Disney Lorcana! Deze nieuwe magische trading card game komt volgende week uit. Nog niks over Disney Lorcana gehoord? Geen zorgen, wij praten je bij.

Wat heb ik nodig om te spelen?

Disney Lorcana speelt als games zoals Magic: The Gathering en Pokémon. Twee of meer spelers nemen het tegen elkaar op met een eigen samengesteld deck van 60 kaarten. Er zijn 6 type ‘inks’, je deck mag alleen kaarten bevatten van maximaal 2 verschillende inks. De verschillende types zijn Amber, Smaragd, Saffier, Amethist, Robijn en Staal (in het Engels: Amber, Emerald, Sapphire, Amethyst, Ruby and Steel). Ook heb je game tokens om damage aan te geven en een grotere token om je punten, ‘lore’ genaamd, aan te geven. Dit alles zit uiteraard in een starter deck.

Moet ik een Disney fan/kenner zijn?

Disney Lorcana bevat niet alleen maar personages uit verschillende Disney verhalen, ook komen er bekende items en liedjes langs. Deze laatsten zijn als acties die je personages kunnen uitvoeren. Hoewel trading card games zeker gespeeld kunnen worden door niet-kenners, is uiteraard het leuker als je wel op de hoogte bent van de lore. Dus moet je een kenner zijn van Disney om Disney Lorcana te spelen? Nee, maar het is wel leuker als je het wel bent.

Hoe win ik?

Hoewel je met je personage kaarten, kaarten van je vijand buitenspel kan zetten, Hoef je bij Disney Lorcana niet je tegenstander te ‘verslaan’. Je moet namelijk ‘lore’ verzamelen, dit doe je door je personages te laten ‘questen’. Je wint zodra je 20 lore hebt verzameld.

Disney Lorcana belooft een trading card game te zijn voor nieuwe spelers van dit genre, ervaringsdeskundigen maar ook voor verzamelaars. Disney en Ravensburger zijn al flink bezig met de promotie van de game, vanaf 18 augustus kunnen we daadwerkelijk aan de slag met dit magische kaartspel.

Meer nieuws

Scroll naar boven